Organitzadors

Origen, història d'una idea…

Ja va per a 19 anys que uns d'amics i amigues van formar el grup Nenazas Running Club, aquest tenia com a objectiu realitzar els entrenaments en grup de tota la setmana, per a això va crear un grup en facebook i un blog (tot molt antic) , on es recollien els horaris i itineraris i es decidien al fet que carreres ens interessaven participar.

Cada any aquest grup ha estat participant-competint la tarda de l'últim dia de l'any, per a acomiadar-lo de la manera que més ens agrada, en alguna de les tradicionals San Silvestres que es realitzen per la geografia catalana i espanyola. Aquestes es realitzen en un entorn competitiu, i en alguns casos amb gran exito de participació, també suposen un desemborsament econòmic, en algunes elevat, un desplaçament fins a la ciutat de la carrera i una durada de l'assistència a l'esdeveniment molt elevat. Això que és perfecte per a la gran majoria de corredores i corredors, per al grup ens suposava alguns dubtes i reticències a seguir per aquest camí, perquè ens platejàvem, el perquè que no hi hagués una carrera d'aquest tipus a Terrassa, la nostra ciutat, que ens estalviaria temps i diners en desplaçaments, i perquè aquesta així com moltes altres no podria tenir un cost reduït o baix, perquè comentàvem que això de córrer s'aquesta posant molt car. Aquestes qüestions ens van portar fa 13 anys ja a pensar a preparar una quedada entre els del grup per a córrer aquesta trigui-nit de cap d'any. I així ho vam fer.


L'objectiu d'aquesta quedada no ha variat malgrat els 13 anys. El passar una estona de l'últim dia de l'any fent esport en companyia d'amics de manera lúdica i per la ciutat i els carrers per les quals habitualment correm, comprem, passegem, treballem i gaudim. El que si ha variat en tots aquests anys és l'acceptació de la quedada i la participació en ella, i el que era una quedada per a “runnear” d'uns pocs, ara semblen ja ser uns molts arribant als 900 participants aproximadament en l'última edició (11-2019). Un increment substancial respecte a la del 2017 i que ens va portar a ser nominats en 2018 como mejor evento deportivo en la nit de l'esportista.


L'increment d'acceptació i participació tots els anys ens ha portat a haver de millorar i canviar l'organització, planificació de la runneada. I si inicialment es dic sant silvestre nenaza, després sant silvestre Terrassa i finalment Runneada de cap d'any , només respon a l'adaptació al grup que a poc a poc va anar creixent, perquè en la primera només corríem els de l'els nenazas. Segona, tercera i quarta ja incloem Terrassa com a localització i sent la majoria dels corredors d'aquí. I de la cinquena d'ara endavant i ja de manera oficial va recollir del nom de *runneada de cap d'any, inicialment aquest nom va ser fruit del negoci, no el nostre jeje, si no el d'un altre grup que organitzo aquest any una sant silvestre a Terrassa per al dia 26.12.2013 registrant el nom i per tant limitant la seva utilització. Gran favor el que ens van fer, perquè fruit de la causalitat prenem un nom molt mes d'acord amb el que al final s'ha convertit l'esdeveniment, que manté la filosofia de les sant silvestre i li afegeix les components que els nenazas li hem afegit com a valors diferencials: Grupal, lúdica, no competitiva, oberta, gratuïta, social….


LA SOSI
Web

La runneada també s'ha adaptat a la ciutat, ja que inicialment transcorria pel parc de Vallparadís, però les obres al parc i el creixement en corredors, ens van fer variar el circuit. També era d'obligat compliment el pas i la foto de família en l'atri del Ajuntament, però aquests últims anys altre acte també important per a la ciutat ocupa el Raval i per tant nosaltres desplacem la foto de família a la Plaça Vella.


En el transcurs de 13 edicions també hem guanyats en amics, voluntaris, col·laboradors i patrocinadors, que al llarg d'aquestes edicions s'han anat mostrant imprescindibles per a poder-la realitzar. Inicialment només els nenazas ens fèiem càrrec de tot, despeses, organització i execució de tot l'esdeveniment però des de la tercera edició, on de forma desinteressada l'Associació de veïns de Poble Nou-Zona Esportiva ens van brindar el seu afecte i suport, obsequiant-nos des d'aquesta edició amb un petit piscolabis, senzill però molt, molt, molt benvolgut per tots els participants que ens permetia brindar amb una mica de cava per l'arribada de l'any que entra i felicitar-nos de la unió per a aquest esdeveniment. De la mà de la Sosi, portem des d'aquesta edició un duple indivisible que ens ha permès créixer i tenir un esdeveniment diferencial i sobretot molt gratificant per als corredors.


Nenazas
Contacte

I en el 2013 cinquena edició deixem de ser clandestins. Totes les anteriors edicions es van realitzar des de la clandestinitat, és a dir sense els permisos corresponents, però de manera segura i organitzada i fins amb èxit, ens atreviríem a dir. Però el volum de corredors era tan gran que vam haver de sol·licitar al Ajuntament ajuda per a poder continuar… I si, com es pot intuir la vam obtenir, Atorgant-nos tots els permisos necessaris i prestant els serveis en la seguretat d'esdeveniment, així, la policia ens acompanya durant tot el circuit, tenint un paper imprescindible i realitzant la seva labor amb una professionalitat exquisida, a més de tenir una empatia amb l'esdeveniment que provoca els aplaudiments dels corredors en l'última corba, per la gran tasca que realitzen.


Ajuntament de Terrassa

També la sortida de la clandestinitat, també va suposar més despeses jejeej, també més recursos de voluntariat… Ambulància, dorsals, segur, piscolabis …. I bo perquè resulta que tot això i algunes coses més, sol ens queda mastercard… i no disposant d'ella, vam haver de demanar novament ajuda, començant pel comerç de barri i després tirant de comerç d'amics amb empreses solvents i amb ganes de sacrificar un comunicat del seu benefici en pro d'aquest esdeveniment de ciutat.